Dappermaentje

Handgemaakte speendoekjes van natuurlijke stoffen op eerlijke wijze verkregen. Alle producten van Dappermaentje volgen het fairtrade principe. Zo kun je er zeker van zijn dat je het beste voor jouw kindje en de wereld in huis haalt.

Annelijn is de hippe Amsterdamse moeder achter het merk Dappermaentje. Toen ze voor de eerste keer moeder werd van haar dochter Maen, was ze enorm onder de indruk van de periode voor en na de bevalling. In deze periode werd ze namelijk bedolven onder de cadeaus. De periode tussen babyshower en kraamfeest voelden voor haar als één lang verjaardagsfeest. 

Toen ze eindelijk was bijgekomen van alle feestelijkheden kwam ze een wat vreemd doekje tegen tussen de cadeaus. Ze wist niet precies waar ze dit doekje voor kon gebruiken. Het bleek een speendoekje te zijn, een voor Annelijn compleet nieuw item. 

Toen Annelijn erachter kwam dat je het doekje vast kunt maken aan een speen, zag ze de functionaliteit en veelzijdigheid ervan in. Al snel besefte ze dat ze niet meer zonder kon. Ze was iedere dag erg veel in de weer met het doekje. Vanaf dat moment wist ze: Ik wil nooit meer zonder!

Met het idee om nooit meer zonder speendoekjes te zitten, is ze zelf aan de slag gegaan. Geïnspireerd door de prachtige naam van haar dochter begon ze maanvormige speendoekjes te maken. Volledig handgemaakt.

Hierna werd ze bedolven onder de positieve reacties op haar prachtige, zelfgemaakte design. Hierop besloot ze in 2015 haar speendoekjes te verkopen onder de naam Dappermaentje. Vernoemd naar haar twee kinderen, dochter Maen en zoontje Dapper.

Speendoekjes, super handig en onmisbaar

Een speendoekje is meer dan een handig stukje stof waar je de speen van je kindje aan vast kunt maken. Je gebruikt het doekje niet om na eten of drinken het gezicht van je baby mee schoon te maken. Doordat je de fopspeen van je kindje eraan vast kunt knopen, verlies je de speen niet snel meer. 

Daarnaast kan je kindje erg fijn knuffelen met het doekje, terwijl hij rustig ligt te sabbelen aan de speen. Het speendoekje neemt ook geuren op, waardoor het doekje naast extra zacht ook nog eens heel herkenbaar wordt. Dat geeft een heerlijk rustig en vertrouwd gevoel. Als dat geen lekker knuffelen wordt…

Dappermaentje, handgemaakt en super zacht

De speendoekjes van Dappermaentje worden allemaal met de hand gemaakt door Annelijn zelf. Hoe leuk is dat? De speendoekjes zijn maanvormig en worden gemaakt van de zachtste stoffen, zoals wol en teddy. Lekker om mee in slaap te vallen. Het speentje blijft zo ook altijd dichtbij je kleine!

Omdat de knuffeltjes handgemaakt worden, kan de maanstand iets afwijken van de foto. Wist je trouwens dat de speendoekjes heel goed matchen met de prachtige tassen van Studio Noos?

Vanaf welke leeftijd te gebruiken? 

Niet gebruiken bij pasgeboren baby’s. Een speendoekje kun je veilig gebruiken bij iets oudere baby’s, dus wacht even tot je kindje 3 tot 4 maanden oud is. Of zelfs nog iets ouder. Het doekje kan namelijk over het gezicht van je pasgeboren kindje komen. Hij of zij is dan nog niet in staat om dat zelf weg te trekken. Leg de speendoek dus niet in bed of haal deze weg zodra je kindje in slaap is gevallen. 

Zelf begon ik ermee toen mijn kleintjes naar dingen begonnen te grijpen of dingen vast wilden pakken. Je kindje is dan ook in staat om zelf het doekje terug te vinden en te pakken. Wel zo handig.

Verzending

Wij hebben de producten van Dappermaentje op voorraad, tenzij anders vermeld. Daarom kunnen we snel leveren. We streven ernaar om je bestelling binnen 24 uur te verzenden. De kans is dus groot dat jij de mooie producten van Dappermaentje de volgende dag al in huis hebt!

 

Neem een kijkje op onze Instagram voor meer inspiratie!