HVID – Coming soon.

About

Hvid is een zacht gebreid merk dat duurzame producten biedt voor de allerkleinsten. Hvid creeert seizoensloze en tijdloze artikelen op de meest mogelijke duurzame manier.
Ze produceren op aanvraag, om overproductie te voorkomen, en alle items zijn gemaakt om langere tijd te kunnen gebruiken en dankzij de hoogwaardige kwaliteit- daarna door te kunnen geven. Alle producten worden door de personen achter HVID in het thuisatelier afgewerkt. Kortom, een prachtig duurzaam merk waar veel liefde in zit, en dat voel je! 

 

 

 

MERINOSWOL IS ZACHT EN JEUKT NIET

In tegenstelling tot gewone wol, jeukt merinowol niet dankzij de hogere dichtheid (meer wolharen per vierkante cm dan bij traditionele wol).

De haren zijn vaak 10 keer dunner dan normaal schapenhaar. Bovendien voelt het veel zachter aan waardoor irritatie van de huid wordt voorkomen.

Dit maakt de producten van merinowol zo heerlijk zacht en zijn ze perfect voor de gevoelige huid en zeer geschikt voor babyproducten.

 

MERINOWOL IS ZELFREINIGEND EN GEURWEREND

Een andere prettige eigenschap van deze wol is dat het niet stinkt bij intensief gebruik. De wol is van nature zelfreinigend.

De vezel bevat lanoline. Wanneer dit een beetje vochtig wordt, wordt de lanoline omgezet in lanolinezeep, wat een natuurlijk antibacterieel middel is.

Aangezien bacteriën een grote rol spelen bij een zweetgeur, blijf je fris ruiken. Ook nuttig bij melkgeurtjes… Door de fijne structuur stoot de wol bacteriën af en is daardoor zeer onderhoudsvriendelijk.

Je hoeft producten met merinowol dus minder vaak te wassen. Hoe vaker je wast, hoe minder lanoline en dus minder bescherming.

Merinowol is een natuurlijk product dat zeer duurzaam is. Een product gemaakt met merinowol gaat jaren mee.

 

MERINOWOL IS WARMTE- EN VOCHTREGULEREND

Voor baby’s is het nog niet mogelijk om hun eigen lichaamstemperatuur te reguleren zoals volwassenen dat wel kunnen. De wol is perfect voor zowel de winter als de zomer. Merinowol creëert een microklimaat rond uw baby, zodat hij altijd een constante temperatuur heeft. In tegenstelling tot synthetische stoffen is merinowol een actieve vezel die reageert op veranderingen in lichaamstemperatuur. Dus het helpt je baby warm te blijven wanneer het koud is en werkt  juist verkoeld wanneer het warm is. In de zomer wordt water geabsorbeerd door de huid van je baby. In de winter absorbeert het de koude lucht en circuleert er warme lucht, waardoor je baby warm blijft. Een constante gepaste temperatuur geeft de baby een betere kans op een diepere en rustgevende slaap. Merinowol ademt veel beter dan bijvoorbeeld katoen en andere door de mens gemaakte garens. Dit zorgt ervoor dat vocht beter verdampt en oververhitting wordt voorkomen. Je kunt het vergelijken met een tweede huid die zich aanpast aan verschillende omstandigheden. 

 

VOORDELEN

– Het beste bij allergieën, voor zachtheid

– Bestand tegen geurtjes

– Vlamwerend

– Warm in de winter, koel in de zomer

– Hogere UV-bescherming dan andere stoffen

– Elastisch

 

ENKELE TIPS

Was merinowol zo min mogelijk; het is beter om het te laten ‘luchten’.

– Toch wassen? Bij voorkeur een handwas van maximaal 20 graden. 

– Gebruik een wolwasmiddel en handwas of wolwasprogramma  ( Machinewas geheel op eigen risico. Niet iedere machine heeft een speciaal wolprogramma).

– Gebruik geen wasverzachter.

Niet in de droogtrommel

 

Pilling

Door de bewegingen van je baby, zal er de eerste keren bij het dragen pilling optreden. Dit is een natuurlijk proces. De pilling na verloop van tijd.  

 

Verzending

Wij hebben de producten van HVID op voorraad, tenzij anders vermeld. Daarom kunnen we snel leveren. We streven ernaar om je bestelling binnen 24 uur te verzenden. De kans is dus groot dat jij de mooie producten van HVID de volgende dag al in huis hebt!

Neem een kijkje op onze Instagram voor meer inspiratie!