Engel Natur, de natuur op z’n best

Het Duitse Engel Natur maakt prachtige wollen kleding en andere essentials voor zowel baby als kind. Hierbij worden uitsluitend biologisch afbreekbare materialen gebruikt. De kleding en essentials van Engel worden op duurzame en eerlijke manier geproduceerd van onder andere zachte biologische merino wol en zijde.

Engel Natur, kleding die vriendelijk is voor de huid van je kleintje

Het bedrijf is al meer dan 85 jaar actief in de kleding en ondergoed industrie. In de jaren 60 begonnen ze met het produceren van gebreide luiers van gebleekt katoen. Vanaf 1982 werd de overstap gemaakt naar het gebruik van natuurlijk katoen. Vanaf dat moment stapte het bedrijf in de wereld van natuurlijke textiel en wol. 

Deze keuze kwam niet uit de lucht vallen. Want het bedrijf ziet kleding als een belangrijke invloed op de gezondheid van onze huid. De huid is ons grootste orgaan en komt dagelijks in aanraking met de kleding die je draagt. 

Onze huid biedt niet alleen bescherming, maar brengt ook pijn, druk en temperatuur over en is verantwoordelijk voor het reguleren van onze warmtebalans. De gezondheid van onze huid hangt in een bepaalde mate af van de kleding die we dragen. Daarom is ecologische kwaliteit naast vakmanschap en comfort ontzettend belangrijk bij het kiezen van kleding. 

Producten waar je je goed bij kunt voelen

Het Duitse familiebedrijf streeft ernaar om hoogwaardige, eco-vriendelijke feelgood producten aan te kunnen bieden. Producten die zij met een gerust geweten en met overtuiging kunnen verkopen. En ze willen dat consumenten met dit zelfde gevoel de producten kopen. 

Het merk produceert kleding en andere textielen van gerecyclede grondstoffen die volledig vrij zijn van schadelijke of vervuilende stoffen. Goed voor zowel mens, natuur en milieu. Tijdens de productie wordt afval zoveel mogelijk vermeden.

Engel Natur zet zich daarnaast in voor eerlijke en veilige arbeidsomstandigheden. Dit geldt niet niet alleen voor het bedrijf zelf, maar voor iedereen die betrokken is tijdens de verschillende productiefasen. Het bedrijf hecht daarnaast ook veel waarde aan korte transportafstanden. Alle productie vindt daarom uitsluitend plaats in Duitsland.

In het duurzame productieconcept van Engel Natur wordt ook gebruik gemaakt van energie die is verkregen uit natuurlijke bronnen zoals zonne- en hydraulische energie. Zo kun je met een gerust hart de producten van Engel Natur dragen.

Eco-friendly tot in de kleinste details

Ondergoed, bovenkleding, mutsjes, slaapzakjes, luier uitzet en zelfs kleding voor prematuur. Je kunt het zo gek niet bedenken, Engel heeft het.

Engel gebruikt uitsluitend ecologisch verantwoorde materialen, die biologisch afbreekbaar zijn. Het bedrijf gebruikt onder andere 100% organisch merino wol, 70% organisch merino wol gemixt met 30% moerbeizijde en 100% organisch katoen in hun textielproductie. 

Zelfs tot in de kleinste details wordt hierop gelet. Daarom is het stikwerk ook altijd van 100% natuurlijk materiaal.

Veilige kleding voor mens en natuur

Naast het gebruik van biologische materialen zijn alle kleurstoffen ook volledig vrij van zware metalen en schadelijke AZO kleurstoffen. Voor het kleuren van de textielen kiest het bedrijf voor reactieve kleurstof, die bijzonder kleurvast is. Het bedrijf onthoudt zich van iedere vorm van chemische afwerking tijdens de gehele textielproductie. 

De filosofie van het bedrijf is erop ingericht dat alle kledingstukken biologisch afbreekbaar zouden moeten zijn en dat ze bodem, lucht en water niet mogen vervuilen. Alle producten zijn vrij van nikkel en onderdelen als knopen worden gemaakt van natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen. 

Verzending

Mae-lou heeft de collectie van Engel Natur op voorraad tenzij anders vermeld. Daarom kunnen we snel leveren. We streven ernaar om je bestelling binnen 24 uur te verzenden. De kans is dus groot dat jij de mooie producten van Engel Natur de volgende dag al in huis hebt!

Neem een kijkje op onze Instagram voor meer inspiratie!